Преди, по време и след тренировка

Подходящи спортни обувки

 Всеки вид спорт и особено аеробните упражнения изискват прилични маратонки, които да предпазват краката ви от умора и травми. За повечето  спортни занимания има специално създадени обувки, осигуряващи оптимално движение и подкрепа за конкретната дейност, затова е важно да си изберете най-подходящите, преди да започнете.

Загряващ алое лосион

Чудесен успокояващ лосион с дълбоко загряващи съставки, които го превръщат в идеално масажно средство за изморени мускули. Овлажняващото му действие облекчава при болки и напрежение, а проникващата в дълбочина сила на алое вера предлага на мускулите ви точно това, от което се нуждаят след интензивна тренировка.

 Форевър Мув

Движете се свободно и подкрепяйте подвижността на ставите си с най-съвременната в клинично отношение хранителна добавка. Форевър мув съдържа патентована комбинация от две ефикасни съставки, които няма да откриете заедно никъде по света. Натуралната ципа от яйчни черупки, наречена NEM® доставя на тялото хондроитин, хиалуронова киселина, глюкозаминогликани и колаген, а специалната форма на куркумин подкрепя здравето на ставите и има антиоксидантно действие. Меките капсули са идеални за активно движещи се хора и фитнес маниаци, защото допринася за здрава хрущялна тъкан, намалява сковаността в мускулите и ставите и съдейства за бързо възстановяване след спорт.

 Форевър Фрийдъм

Алое напитката с портокалов вкус на Форевър с добавени глюкозамин, хондроитин и МСМ е очевидното решение за всички, които водят активен живот. МСМ е ключова съставка на съединителните тъкани и ставите, която подпомага възстановяването на хрущяла, а хондроитина също откриваме в хрущяла и ставите. Твърди се, че нивата в организма и на двете съставки спадат с напредване на възрастта.

 

Първата стъпка към добрия тонус и здраве е да си изберете как ще спортувате. Когато направите и втората – да започнете да се движите редовно, много важно е да превърнете това занимание в нещо приятно. На пазара има огромно изобилие от продукти, които да ви подкрепят преди, по време на и след тренировка. Затова събрахме списък на най-незаменимите, които не бива да пропускате, когато живеете активно.

 Алое МСМ гел

Успокоявайте болезнените стави и мускули с този прозрачен гел, без да се притеснявате, че ще остави петна по дрехите ви. Стабилизираният гел от алое вера е комбиниран с МСМ и други билкови екстракти, за да ви донесе облекчението, от което имате нужда след тренировка. Лигнинът, компонент на стабилизираното алое, дава на Алое МСМ гела способността да прониква дълбоко в кожата.

 Арги +АРГИ +

Ако изберете само един продукт, който да ви съпътства при тренировка, нека той да е АРГИ+. Тази благотворна напитка с аромат на горски плодове е разработена изключително за хора с активен начин на живот. Всяка глътка осигурява аминокиселинна подкрепа (L-аргинин и витамин B6), здравословни кръвотворни нутриенти (витамини B6, B12 и фолат), а също помага за поддържане на мускулната функция (витамин D3) и енергията (витамини C, B6 и B12).

 

Спортна подложка

Независимо къде спортувате – у дома или във фитнес салона, е по-добре да имате собствена подложка. Пазете коленете и лактите си, както и килима вкъщи. Личната си подложка можете да почиствате редовно и добре, за да поддържате хигиена на тренировките си.

 Гирички или спортни ластици

Повишете натоварването, за да сте по-силни, като включите в тренировката си гирички с подходящо тегло или спортни ластици. Ластиците са отличен избор за хората, които искат да се движат и когато пътуват, защото са леки и се сгъват лесно, но без съмнение гиричките са по-подходящи за постигане на по-равномерна и внимателно контролирана тренировка.

 Проследяваща фитнес система

Това може и да не е от най- незаменимите спортни аксесоари, но е изключително полезна джаджа при тренировки. По-известна с английското си название „фитнес тракер“ или „смарт гривна“. Този тип уреди следят колко крачки сте направили, колко стъпала сте изкачили, пулса и съня ви, както и други полезни фитнес данни, които могат да ви помогнат да поддържате мотивация и да не губите целта от погледа си.

 

Доверете се на Форевър, за да поддържате доброто си здраве в оптимална форма!

 

Месечен бюлетин на ФЛПБ – бр.196, 2018г.