Поставете основата на вашия Форевър бизнес

 

Добре дошли! Вие решихте да станете дистрибутор и по този начин член на голямото семейство на Форевър Ливинг Продъктс. Сигурно вече сте си купили и първия комбиниран пакет Touch of Forever. Всеки ден научавате все повече за продуктите на Форевър и за тяхната употреба. Това е чудесно! Сега трябва да се концентрирате върху изграждането на основата на вашия бизнес. Стабилната основа е важна предпоставка за успешното и дългосрочно развитие на вашия бизнес. Ако сте активен всеки месец с 4 бонусни точки (вж. Фирмена политика), това означава, че сте поели по правилния път. Продуктите на Форевър са уникални и високото им качество ви дава отлични предпоставки за развитие.

Ето някои идеи, които могат да ви помогнат да изградите здрава основа на своята дейност:

 

1.    Използвайте продуктите: помислете си, колко продукти на Форевър използвате лично всеки ден. Въодушевете всички членове на своето семейство да опитат действието на алое вера и на продуктите на Форевър. Така ще започнете да трупате бонусни точки, без да напускате дома си.

2.    Продуктови презентации: вие открихте чудесни продукти за здраве и красота. Защо не споделите своя опит с близки и познати? Много ефективен начин да го сторите е, като ги поканите на „домашно (продуктово) парти”. Форевър Ливинг Продъктс ви предлага много разнообразни материали: DVD-та с филми, обучения и презентации, брошури, каталози, наръчници, мостри и много други. По време на тези представяния може да „заработите” една, две или повече бонусни точки.

3.    Повторни поръчки: продуктите на Форевър са лесни за употреба консумативи и резултатите често са видими след кратко време. Това е голямо предимство за вас, защото клиентите ви ще искат да поръчват отново от вас, след като употребят продуктите, които ползват. Затова поддържайте редовно контакт с тях: „Добър ден. Тъкмо ще правя поръчка на продукти от Форевър и исках просто да проверя дали не се нуждаете от нещо.” Скоро ще забележите, че една голяма част от личния ви оборот ще идва от повторни поръчки.

4.    Лични контакти: всеки може да използва продуктите на Форевър. Ето защо трябва да говорите за тях с всеки, винаги и навсякъде. Има безброй начини да насочите един разговор към продуктите: „Имате ли нужда от повече енергия, когато спортувате?”, или „Чували ли сте някога за полезните вещества, които се съдържат в Алое Вера?”, или „Бихте ли желали да направите нещо хубаво за кожата си?” След като привлечете вниманието на своя слушател, разкажете му няколко лични впечатления от употребата на продуктите. Ще останете приятно изненадани колко много хора можете да впечатлите, ако имате желание да се поупражнявате малко. По този начин ще имате възможност да реализирате още една бонусна точка всеки месец.

5.    Препоръки: всеки, който има добър опит с продуктите на Форевър, има сериозен потенциал за набавяне на нови клиенти. За да можете да се възползвате от този източник, е необходимо единствено от време на време да задавате въпроси и да общувате. От това може да се получи още една бонусна точка за месеца.

6.    Подаръци: никога не пропускайте да подарите продукти на Форевър. Дори да подарите само един продукт, това винаги прави много добро впечатление. В повечето случаи получателят ще иска да си поръча отново, когато продуктът му свърши. Това може да ви донесе до половин бонусна точка месечно, така че бъдете щедри!

7.    Изложения/панаири: често има изложения и панаири на продукти за здраве и красота (според Фирмената политика на компанията те не трябва да бъдат по-дълги от общо 10 дни в годината). Можете да участвате в тях. Там ще имате възможност да запознаете много посетители с продуктите на Форевър. Свържете с офиса на компанията, вземете разрешение за участие в съответното изложение и използвайте разностранните възможности, които ви се предлагат: информирайте с продуктови презентации и демонстрации, раздавайте брошури, мостри и каталози, привлечете вниманието с атрактивни мултимедийни презентации, подарявайте малки подаръци и всичко това ще увеличи многократно оборота ви.

 

И още два важни съвета:

 

Ø   Не се поддавайте на изкушението да продавате продуктите на цени по-ниски от препоръчителните цени за крайни клиенти. Това прави продуктите в очите на вашите клиенти не само „по-евтини”, но се отразява и на личните ви печалби, което спира растежа на бизнеса ви.

Ø   Не се опитвайте да „предписвате” продуктите на Форевър за каквато и да е болест. Това от една страна противоречи на Фирмената политика на компанията и на законите, а от друга ограничава многостранното им приложение. Много клиенти остават с впечатлението, че определен продукт е приложим само при определени оплаквания, което не е вярно.

 

Ако възприемете и прилагате на практика всички тези идеи, ежемесечната активност от 4 бонусни точки няма да бъде никакъв проблем за вас. Използвайте още първите 30 дни от кариерата си във Форевър, за да постигнете тази цел. След като сте поставили дейността си на здрави основи, можете да започнете да изграждате бизнеса си до мечтаните от вас размери.

 

Някои идеи за „домашно (продуктово) парти”

- направете списък на всички хора, които познавате

- поканете у вас на продуктова демонстрация и представяне постепенно всеки един от списъка (на групи от по 4-5 човека)

- организирайте събирането под мотото „Как да се грижим за здравето си”, „За здрава и красива кожа”, „Как да поддържаме теглото си”, „Против остаряване” и се придържайте в програмата си към обявената тема

- подгответе се с достатъчно и използвайте различни материали: брошури, каталози, наръчници, презентации, продуктови мостри и др.

- посрещнете гостите си с коктейл от някой от геловете с алое и Pomesteen Power например, или с чай от цветчета на алое, или пък шейк

- подгответе дребни подаръчета, които да съответстват на темата на вечерта – например: люфа (натурална гъба), топче против стрес  или други по ваш избор.