МСМ гел - един невероятен продукт

Зимата все още е тук. Времето е влажно и хладно, а това неминуемо провокира болки в ставите, костите, мускулите. Сигурно всички страдащи от подобни оплаквания не се разделят с бутилката „Форевър фрийдъм” и с право! Тази страхотна напитка от алое облекчава ставните болки и ви дарява със свобода на движението. А когато имате нужда от локално обезболяващ крем за незабавно облекчение, несъмнено посягате към гела с алое и МСМ. Той представлява уникален продукт с невероятно много приложения. Къде другаде ще откриете толкова впечатляващи съставки?

Гел от алое вера – нашият пресен и натурално стабилизиран гел има чудесни успокояващи кожата свойства. Той е естествен почистващ агент, който овлажнява тъканите в дълбочина, стимулира растежа на здрави нови клетки и осигурява на кожата богата гама от незаменими хранителни съставки. Той също така допринася за антивирусната, антибактериалната, противогъбичната и противовъзпалителната дейност в организма. Съдържащият се в гела от алое лигнин му придава свойството да прониква дълбоко в кожата и да пренася със себе си други полезни съставки.

МСМ (метил сулфонил метан) представлява естествен и високо усвоим източник на сяра. Този минерал е градивен елемент на почти всички живи организми. Всъщност, сярата е третото най-изобилно присъстващо вещество в човешкият организъм. И макар че може да бъде открита в много пресни храни, сред които плодове, зеленчуци, месо, риба и мляко, днес набавянето й чрез храната става все по-трудно, тъй като термичната обработка я унищожава. Сярата е жизненоважна за нормалния растеж и възстановяване в организма. Той я използва като градивен елемент за силни и здрави нови клетки, за поддържане на здрава кожа, коса, нокти и съединителни тъкани. Сярата придава гъвкавост на клетките и улеснява придвижването на течности, като по този начин намалява болката и омекотява тъканите. Намалява уврежданията, причинени от ултравиолетовите лъчи, свърза нишките на колагена и придава еластичност на кожата. Също така ограничава появата на бръчки и подкрепя възстановяването на увредената, изгорена и напукана кожа.

МСМ може също да допринесе за успокояване на кожа, склонна към пъпки, тъй като сярата играе важна роля за детоксификацията й. Това органично съединение има и противовъзпалително действие, позволява на мускулите да се възстановят и предотвратява болките в тях. МСМ спира болковите импулси, преди да са стигнали до мозъка и така действа като аналгетик.

Масло от чаено дърво се споменава за първи път в австралийски медицински журнал. Хирург използва бактерицидното му действие, за да почиства оперативни рани и говори за невероятното му свойство да разтваря гнойта, оставяйки повърхността на инфектираната рана чиста и без очевидни тъканни увреждания. Както и алоето, маслото от листата на чаено дърво притежава силни антисептични и противогъбични свойства и ефективно се бори с широк спектър кожни микроорганизми. Употребата му е основно документирана при кожни и вагинални инфекции. Използва се при акне, гъбички по краката, циреи, изгаряния, мазоли, импетиго, ухапвания от насекоми и псориазис. Успокоява леки порязвания, рани и одрасквания. Има висока проникваща способност.

Мечото грозде е малък, вечнозелен храст с червени плодове, които мечките много обичат. Активната му съставка арбутин откриваме в листата му и тя има диуретично и антисептично действие.

Кората от бяла върба съдържа салицин, който организмът преработва в салицилова киселина. Тя понижава нивата на простагландините, хормоноподобни вещества, причиняващи болки и възпаления. Конкретно се използва за облекчаване на остри хронични болки, включително главоболия, болки в гърба, врата и мускулите. Традиционно средство при артритни оплаквания – намалява отока и възпалението, повишава подвижността на ставите.

Розмаринът също е успокояваща билка. Той има обезболяващ и противовъзпалителен ефект, под формата на етерично масло традиционно се използва при натъртване, изкълчване, рани и ревматизъм.

Витамини C и E са два мощни синергични витамини, които осигуряват важна антиоксидантна защита на кожата. Витамин С е незаменим за формирането на колаген и за зарастването на рани, а витамин Е, както и алоето, ускорява процеса на заздравяване, намалява възпалението и появата на белези.

Формулата е страхотна, нали? Идеално обезболяващо и противовъзпалително средство. „Алое МСМ гел” е чист и прозрачен. Той може да се нанася по всяко време без да се притеснявате, че ще остави петна по дрехите ви. Това е уникален продукт за поддържане на добро здраве и за свеж тласък на вашия бизнес.

Използвайте „Алое МСМ гел” за:

•болки в ставите и мускулите

•по-добър тен на лицето

•облекчаване на различни кожни проблеми

•по-гладка кожа

Използвайте в съчетание с:

•„Форевър фрийдъм”

•„Арктическо море”

•„А-бета-кеър”

•„Абсорбент-С”