Изглеждайте и се чувствайте по-добре и в края на зимата

 
Сред толкова характерните и за Малък Сечко грипове, настинки и вирусни атаки да се грижим за доброто си физическо състояние, се превръща в приоритет. Изминалите зимни месеци и ниските температури в началото на годината сигурно са се отразили не особено благоприятно и върху вашето тяло – както отвън, така и отвътре. Според статистиката през този сезон хората се грижат за здравето си много повече, отколкото през останалите, и все по-голяма част от тях търсят имуноукрепващи продукти. Нараства броят и на онези, които редовно приемат мултивитаминни и мултиминерални продукти. 
През студените месеци имунитетът ни не работи така ефективно и по- трудно се справя с нежелани състояния като обикновената настинка. Хранителните добавки са добър източник на витамини и полезни вещества, които помагат на тялото да функционира оптимално. Eто какво ни предлага Форевър:
 Форевър имубленд (код: 355) съдържа витамини С, D и цинк, известни със способността си да подкрепят естествените ни защитни сили. Към тях са добавени фруктоолигозахариди – специален вид захари, с които се хранят пробиотичните бактерии в храносмилателната ни система, и които стимулират решаващата за добър имунитет полезна чревна микрофлора. В състава на продукта е включен и лактоферин – съединение, подкрепящо производството на имунни клетки и допринасящо за поддържане на оптимални нива на полезни бактерии в червата. А гъбите маитаке и шийтаке подпомагат производството на имунни клетки, както и функциите на сърдечносъдовата система. 
Витамин С е мощен антиоксидант и представлява важна част от съпротивителните сили на тялото, като му помага да се справя с вредите, нанасяни от свободните радикали върху кожата и тъканите като цяло. Той не се синтезира от човешкия ор ганизъм и е водноразтворим, което означава, че единственият начин да си го набавяме е чрез храни, напитки и добавки, а всички излишни количества се изхвърлят от тялото. Продуктът на Форевър Абсорбент-С с овесени трици (код: 048) е изключителна хранителна добавка. Матричният състав, разработен по уникален патентован процес, позволява на организма да абсорбира напълно шейсетте милиграма витамин С във всяка таблетка. 
Богатата палитра от витамини, минерали и други незаменими за жизнеността ни хранителни елементи във Форевър дейли (код: 439) чудесно помага да съхраним здравето си през зимата. Революционната система за оптимално усвояване на полезните съставки се дължи на патентования комплекс от алое и олигозахариди на Форевър. Продуктът е идеално балансирана комбинация от 55 нутриента, която доставя оптимални количества важни 
натурални фитонутриенти, биофлавоноиди, съвременни антиоксиданти с молекулярна технология и патентована комбинация от плодове и зеленчуци. 
Различните напитки от алое на Форевър са богати на нутриенти и витамини и могат да допринесат за добра работа на имунната система – точно това, от което хората се нуж- даят след зимните месеци. Нектарите от алое с червени боровинки и праскови (код: 037 и 077) са подходящи и за възрастни, и за деца, които предпочитат плодовия аромат, докато си набавят всички над 200 благотворни съставки на стабилизирания Гел от алое вера (код: 015). Когато се приема вътрешно, полезното растение има свойството да балансира имунитета така, че да ни служи оптимално. Отличен и удобен избор е и Джобно алое (код: 322 – единична опаковка, и 270 – кутия с 30 опаковки), което съчетава гела от алое вера с мощната антиоксидантна напиткаПоместийн пауър (код: 262). Високото съдържание на витамин С и ценните плодови сокове имат изразено благотворно въздействие върху имунната система. 
Форевър фрийдъм (код: 196) и Джобен фрийдъм (код: 323 – единична опаковка, и 306 – кутия с 30 опаковки) са подходящи за хора, които се движат активно и искат да съхранят подвижността на ставите си. Това е особено важно след изминалите зимни месеци, когато костно-ставната система е по-натоварена от ниските температури и променливото атмосферно налягане. И двете напитки съчетават полезните свойства на алоето с органичните съединения глюкозамин, хондроитин и МСМ, които допринасят за доброто състояние и функциониране на ставите. 
А за сгряване и отпускане след натоварения ден е идеален билковият чай с цветчета от алое (код: 200). Билките и подправките в състава му са специално подбрани за изключително богат аромат, който отпуска и укрепва организма 
Ниските температури могат да доведат до по-мудно кръвообращение и разширени капиляри и резултатът често е суха и раздразнена кожа без блясък. Всъщност през зимата дори типът кожа може да се промени. Понякога мазната става смесена, смесената – суха, а сухата се зачервява и по нея се появяват свръхсухи участъци. Независимо какъв тип е кожата, безспорно е, че през студените месеци най-трудно е да поддържаме влажността ѝ оптимална. За да е здрава кожата ви и в края на този нелек за нея сезон, няма да сбъркате, ако промените начина, по който я третирате. Продуктите, които сте свикнали да ползвате през останалата част от годината, едва ли се справят със студа навън и сухия въздух на закрито. Ето няколко предложения от нас. Ексфолирайте ! Нежното отстраняване на мъртвите клетки по повърхността на кожата всъщност подпомага действието на лосионите и кремовете, защото освобождава пътя им и им позволява да проникнат достатъчно дълбоко и да овлажнят тъканите пълноценно. Алое ексфолиантът за дълбоко почистване от колекция „Соня“ (код: 278) е нежен и идеално съчетава успокояващото и хидратиращо алое вера, натурални омекотяващи перлички масло от жожоба и изглаждащ глицерин. Достатъчно е деликатен за използване два пъти седмично. 
Изберете по-хранителен крем  Често през зимата имаме нужда от по-интензивно овлажняваща грижа за тялото и лицето. Дори през останалите сезони да използвате съвсем леки продукти, след продължителното студено време може да ви се наложи да посегнете към нещо по- подхранващо. За оптимална дневна и нощна хидратация на лицето ви препоръчваме да опитате два превъзходни продукта от серия „Соня“ – балансиращия крем с алое (код: 280) и подхранващ серум с алое и бял чай (код: 281). 
Погрижете се за тялото непосредствено след душ  Според изследванията най-добре е да нанасяте лосиона си за тяло до три минути след къпане. Така кремът съхранява и допълва влагата, останала по кожата след душа или ваната. Алое лосионът (код: 062) и овлажняващият алое лосион (код: 063) са с високо съдържание на чист, стабилизиран гел от алое вера и допринасят за хидратиране и успокояване на кожата. И двата съдържат също колаген и еластин за гладкост и мекота. Чудесни са за суха, напукана и раздразнена от вятъра и студа кожа. Алое лосионът е с по-лека консистенция, а овлажняващият е по-плътен и интензивен. 
Не забравяйте устните  Сухите и напукани устни не са рядкост през зимата. А и много от нас влошаваме положението, като ги облизваме в опит да ги навлажним, а студеният въздух мигновено изсмуква влагата и причинява още по- голямо дразнене. Чудесно решение е Форевър алое липс (код: 022). Балсамът успокоява и хидратира устните с уникална комбинация от алое, жожоба и пчелен восък.