За здраво сърце

 

Пълноценно хранене И макар в наши дни здравословното хранене да е много по- пулярна тема, то си остава не много лесно постижимо на практика. Затова Форевър създаде чудесно решение, съчетавайки петте си базови продукта за оптимално хранене в един удобен пакет – Vital 5 (код: 456 и 457). Всеки от тях има отношение към здравето на сърцето – някои съвсем непосредствено, други по-косвено.

Несъмнено на челното място в грижите за сърдечносъдовата система се нареждат Арктическо море и АРГИ+. Световната здравна организация и всички учени, изследващи здравето на сърцето, са единодушни: консумацията на мастните киселини DHA и EPA подкрепя дейността и доброто със- тояние на сърдечносъдовата система. Какво означават тези съкращения - DHA (или ДХК) е кратко название на трудната за произнасяне докосахексенова киселина, а EPA (ЕПК) – на още по-заплитащата езика ейкозапентаенова киселина. DHA се грижи клетките на мозъка, очите, сърцето и нервната система да се развиват и функционират правилно през всички периоди от живота ни. EPA пък играе ключова роля за имунитета и блокира образуването на съединения, предизвикващи възпаление в организма. ALA е градивният елемент, който организмът преобразува в DHA и EPA. За съжаление този естествен процес е затруднен от съвременния ни начин на хранене. Поради прекомерната консумация на омега-6 и транс-мазнини тялото ни не успява да преобразува доста- тъчно ALA в DHA и EPA. В здравословната диета съотношението между омега-6 и омега-3 мастните киселини трябва да е от около 2:1 до 4:1, но типичната западна диета съдържа 11 и дори 30 пъти повече омега-6 от омега-3. Ето защо набавянето на DHA и EPA с храната е жизненоважно, а отлично средство за това е Арктическо море с патентованата си формула от масла от студеноводни риби и калмари. Към тях в прозрачните жълти гел-капсули научният екип на Форевър добави и олеинова киселина от групата омега-9. Тя се извлича от зехтин и потенциалът и` за подкрепа на сърдечносъдовото здраве се изучава задълбочено. По по-различен, но също толкова ефективен начин подпомага сърцето и АРГИ+. Всяка доза от тази вкусна разтворима напитка е източник на 5 г от аминокиселината L-аргинин. „Чудодейната молекула”, както учените наричат аргинина, подкрепя множество важни функции в организма, сред които твърдението, че здравето ни е пряко свързано с начина ни на хранене, важи с особена сила за доброто състояние на сърдечносъдовата ни система

За да ни служи по-дълго, сърдечносъдовата система има нужда от грижи, а те са свързани с промяна на начина на живот. Човек сам избира дали да предприеме стъпките за здраво сърце: Може би ще възкликнете: „Е, ами така какво забавление му остава на човек?“ Ако опитате, сами ще се убедите, че радостта и удовлетворението от това да се чувстваш и да изглеждаш по-добре не могат да се сравнят с никое от тези „удоволствия“. Ако се замислите, именно те ви оставят без енергия, с болежки тук и там, задъхващи се от изкачване на десетина стъпала, потиснати, чувстващи се непривлекателни и нещастни… Изборът е изцяло във вашите ръце. Ако везните се наклонят към по-доброто за самите вас решение, Форевър ви подава ръка. Нека видим как.

Арги + Приета в организма, аминокиселината се преобразува в азотен оксид, който пък допринася за отпускане на кръвоносните съдове. Така се подобрява кръвообращението, нормализира се кръвното налягане и се подпомага общото сърдечносъдово здраве. За да усвои и преобразува тялото ни L-аргинина най-добре, в уникалната формула на АРГИ+ той е съчетан със специално подбрани витамини и антиоксидантни плодове, доставящи ключови хранителни вещества.

Алое вера гел Трудно ще намерите друго растение, което може да се похвали с разнообразието от полезни свойства на алое вера. От балансиране на храносмилането до подкрепа на имунитета, алоето се грижи за цялостното ни добро състояние. Като възстановява равновесието и правилното функциониране на различните системи в организма, то потушава тлеещото хронично възпаление и така облекчава и работата на сърдечносъдовата система. Патентованият процес за стабилизация на гела от алое на Форевър гарантира запазването му в най-близко до естественото състояние както и оптимален ефект. Освен че самото то съдържа над 200 ценни за здравето съставки, притежава и свойството да повишава усвояването и бионаличността на другите хранителни вещества, които приемаме. Например вкусният и полезен за сърцето АРГИ+ можете да разтваряте в чаша гел от алое, за да се радвате на синергичното им здравословно действие. За да ни служи сърдечносъдовата система добре, е важно да си набавяме точните нутриенти в правилно съотношение.

Най-добър помощник за това е Форевър дейли – мултивитаминна и мултиминерална хранителна добавка за ежедневна подкрепа на здравето. Широкоспектърният и` профил съдържа 55 идеално балансирани нутриента, обвити в алое, сред които са важни натурални фитонутриенти, биофлавоноиди, съвременни антиоксиданти с молекулярна технология и патентована комбинация от плодове и зеленчуци. За още по- пълноценното им усвояване и доставяне до всеки орган и система, които имат нужда от тях, се грижи

Активният пробиотик на Форевър. Той ни помага да възстановим баланса в чревната си микрофлора и така оптимизира действието на храносмилателния тракт, на имунната система и чрез тях – на целия организъм.

Здравословно тегло и редовно движение  Фантастичната програма за хранене, прочистване и от- слабване Форевър Ф.И.Т. е перфектното решение и за двете стъпки към по-добро състояние на сърцето. Първата фаза – деветдневната Клийн 9 (код: 475 и 476), ще ви помогне да започнете да изчиствате организма си от натрупаните токсини, които ви пречат да усвоявате оптимално нутриентите от храната си. Ще се почувствате по-леки и по-жизнени и ще видите как тялото ви започва да се преобразява. След- ващата фаза – Ф.И.Т. 1 (код: 479 и 486), ще ви научи как да промените мисленето си за храната и спорта. Специално разработените комплекси упражнения ще ви помогнат да си възвърнете физическата форма бързо. Третата фаза – Ф.И.Т. 2 (код: 491 и 498), ще ви помогне да тонизирате тялото си, да изгорите още калории и да започнете да формирате и поддържате чиста мускулна маса.

Разтоварване от стреса  Хроничният стрес е причина за 75% от заболяванията днес, сред които водещи са сърдечносъдовите. Затова всеки от нас трябва да открие своето най-ефективно средство за разтоварване от напрежението. Бизнесът с Форевър сам по себе си е „лекарство“, защото при него голяма част от типичните стресови фактори отпадат – нямате фиксирано работно време, нямате началник, сами избирате с кого да работите, печелите нови приятели и се радвате, че помагате на другите. Ако съумеете допълнително да храните сърцето си и преносно – с положителна нагласа, с повече усмивки, с добро отношение към хората, с любов, ще неутрализирате и останалия стрес в живота си.

Последните два фактора за здраво сърце – да спрете цигарите и да ограничите консумацията на алкохол, оставяме във вашите ръце, в случай че тези „удоволствия“ все още са част от начина ви на живот. Грижете се за сърцето си, за да ви радва и то!

ОЩЕ ЕДИН СЪВЕТ Когато говорим за мускула, свиващ се близо 100 000 пъти на ден, не бива да пропускаме превъзходния продукт Форевър кардио здраве (код: 312). Специалната му прахообразна формула е създадена за разтваряне в гела от алое на Форевър и е източник на три важни групи съставки, подкрепящи здравето на сърдечносъдовата система. Коензим Q10 е необходим за основните функции на клетките, включително и на тези в сърцето и кръвоносните съдове. Витамините от В комплекса поддържат здравословни нива на хомоцистеина, чиито високи стойности се свързват с дегенерация на кръвоносните съдове и повишен риск от инфаркт. Триото допълват подбрани билкови екстракти от гроздови семки, куркума, бозвелия и маслинови листа. Антиоксидантните им свойства също действат благотворно върху сърдечно-съдовото здраве.