Статистика

Потребители: 678
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2577989

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Forever Echinacea Supreme PDF Печат Е-мейл

Хранителна добавка с ехинацея
 
ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Ехинацеята има богата традиция в културата на североамериканските индианци, които използвали тази билка повече от всяка друга, за да поддържат здравето си през зимата. Те пиели чай от растението и правели компреси с него.
Ботаниците кръщават растението на таралежа (на латински Echinus), за да опишат бодливата му, подобна на шишарка сърцевина. Ехинацеята расте в западните Съединени щати. В състава му влизат: калций, калий, витамин А, витамини от В комплекса, хром, натрий, витамин В3, манган, витамин С.

 Image

Код: 214
60 таблетки
  Цена: 42,84 лв.
 

Многобройни научни изследвания доказват, че ехинацеята допринася за подсилване на имунната система. Приемането й води до увеличаване или намаляване броя на белите кръвни телца, в зависимост от необходимостта на организма за постигане на баланс. Ехинацеята активира фагоцитите (клетките), които „изяждат” нашествениците, а има и леки антибиотични свойства.
Нови проучвания откриха още един механизъм, чрез който ехинацеята подпомага имунната функция. Един от първостепенните защитни механизми на човешкия организъм е желеобразно съединение, наречено хиалуронова киселина (ХК). Тя се намира в пространството между клетките и ги „циментира”, като намалява пропускливостта им и така ги предпазва от нашествие. Но съществува един ензим хиалуронидаза, който атакува ХК по начин, който все още не е установен напълно. Когато това се случи, ХК бързо губи желеобразната си консистенция и защитният „цимент” престава да действа ефективно. Много патогени произвеждат този ензим и благодарение на него проникват лесно в клетките ни. Доказано е, че ехинацеята предпазва ХК от атаките на хиалуронидазата.
Друга съставка на Forever Echinacea Supreme е хидрастисът. Той е открит в северна Австралия, но се среща на много места и в САЩ. Представлява дребно многогодишно растение, което обикновено се култивира, но се среща и в диво състояние. Плодовете му напомнят на малини. Хидрастисът често се използва в традиционната медицина като билка, въздействаща върху лигавиците в човешкото тяло. Известни са данни и за подкрепящото му въздействие върху имунната система. Повишава броя на белите кръвни телца и има свойството да убива патогени при контакт. Често се използва като спътник на ехинацеята, тъй като действията им се допълват.
Forever Echinacea Supreme съдържа и екстракт от гроздово семе. Той се смята за един от най-мощните антиоксиданти (тестове ин витро показват, че антиоксидантната му сила е 50 пъти по-голяма от тази на витамин Е и 20 пъти по-голяма от витамин С.) Гроздовите семки са източник и на една от най-полезните групи растителни флавоноиди – проантоцианидините (наричани още процианидини). Тези флавоноиди оказват много положително въздействие върху човешкото здраве. Най-мощен ефект се наблюдава, когато няколко проантоцианидина са комбинирани в групи, които учените наричат процианидолични олигомери (или ПЦО).
ПЦО са открити през 1951 г. във Франция от проф. Жак Маскелие в екстракт от борова кора. През 1970 г. той патентова метод за извличане на ПЦО от гроздово семе, тъй като то се оказва по-добър и богат източник. ПЦО допринасят за поддържане на нивото на витамин С в клетките, за повишаване здравината на кръвоносните съдове, за борбата със свободните радикали и предпазват колагена от разрушаване.
Forever Echinacea Supreme съчетава двете най-полезни разновидности на ехинацеята – Echinacea purpurea и Echinacea angustifolia, с хидрастис и екстракт от гроздови семки за максимален ефект.
СЪСТАВКИ
Патентована комбинация от Echinacea purpurea (цялото растение) и Echinacea angustifolia (корен), хидрастис Hydrastis canadensis (корен), екстракт от гроздово семе, целулоза, стеаринова киселина, магнезиев стеарат (растителен), кроскармелозен натрий, силициев диоксид, хидроксипропилова метилцелулоза.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
По две таблетки дневно.
ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
  • Допринася за подсилване на имунната система.
  • Има антивирусно действие.
  • Съдържа хидрастис и екстракт от гроздово семе за оптимален ефект.
 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България