Статистика

Потребители: 624
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2553243

Още за...

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Здраве за нашето сърце PDF Печат Е-мейл

        Сърдечносъдовото здраве е водещият здравословен проблем на нашето време. По света всяка година приблизително 32 милиона души получават инфаркт или удар, като 12.5 милиона от тях са с фатален край. Заболяванията на сърцето са наричани „тихият убиец”, ФОРЕВЪР защото човек рядко чувства сериозно неразположение, преди да е станало твърде късно. Сърдечносъдовите заболявания се промъкват незабелязано, докато сме твърде заети и стресирани, а много често техният първи симптом се оказва и последен. Те не признават географски, социални и дори възрастови граници. Засягат с еднаква сила както мъжете, така и жените. Според статистиката при една трета от хората по света се наблюдават два или повече от шестте рискови фактора за сърдечносъдови заболявания: високо кръвно налягане, висок “лош” холестерол, диабет, тютюнопушене, липса на движение или наднормено тегло.
         Да поддържаме здравето на сърцето си всъщност не е толкова сложно. От десетилетия медиците ни съветват да се храним с продукти с ниска масленост и високо съдържание на фибри, да откажем цигарите и да се движим всеки ден. За съжаление повечето от нас се затрудняват да спазват тези препоръки.
        Форевър разработи нов продукт с коензим Q10, наречен Кардио здраве (код: 312), който предлага подкрепа на общото сърдечносъдово здраве. Той не е лекарство и няма да ви излекува за ден-два, но ще помогне на организма ви да се противопоставя на рисковите фактори. Специалната прахообразна формула е създадена за разтваряне в гела от алое на ФЛП и е източник на три важни групи съставки, които подкрепят здравето на сърдечносъдовата система.

        Коензим Q10
Коензим Q10 (СоQ10) е витаминоподобната субстанция и основен компонент на всяка клетка, който осигурява енергия за нормалното протичане на метаболитните процеси и правилното функциониране на човешкия организъм. Действието на СоQ10 се свързва с ключово участие в процесите на генериране на енергия. Ето защо най-големи количества от него откриваме в клетки с голяма производствена активност – тези на сърцето, черния дроб, мозъка, мускулите, далака и др.
Нормално в организма коензим Q10 се синтезира в черния дроб от аминокиселината тирозин чрез сложен процес, но след 20-годишна възраст това производство започва да намалява. С процеса на стареене на клетките, количеството на СоQ10 все повече се понижава и поради това е необходимо допълнителното му приемане с храната или под формата на хранителна добавка. Храни съдържащи коензим Q10 са: риба (сьомга, скумрия, сардини), ядки, спанак, броколи, но тъй като концентрациите са много ниски, не съществува диета, която да осигури достатъчен внос на коензим Q10.
Недостигът на това вещество в тялото води до нарушаване на енергийния баланс и различни функционални отклонения. Това настъпва, когато нивата на Q10 се понижат с 25%, а най-много страдат именно органите, в които той е най-концентриран. Според учените липсата му се свързва не само с процеса на стареене, но може да доведе и до недостатъчност на сърдечно-съдовата функция, хипертония и други заболявания. Освен естественото намаляване на количеството СоQ10 с възрастта, той може да бъде изчерпван и от някои медикаменти.
Освен незаменимите функции, свързани с енергийната ефективност на тялото, коензим Q10 има доказани свойства на антиоксидант и предпазва клетките от увреждащото действие на свободните радикали. Твърди се, че оказва положителен ефект за укрепване на имунната система, а в Япония се използва и за защита на лигавицата на стомаха и дванайсетопръстника. Според редица изследвания, приемът на коензим Q10 като хранителна добавка от организъм в състояние на остър дефицит, значително подобрява функционирането на сърцето, мускулите и мозъка. Смята се, че степента на абсорбция зависи от степента на недостиг – колкото липсата на СоQ10 е по-голяма, толкова по- ефективен е приемът му като хранителна добавка.
Допълнителните източници на коензима, какъвто е Форевър кардио здраве, имат потенциал да повишат чувството за енергия, издръжливост и общо добро състояние.

          Витамини от В комплекса
Доказано е, че витамините от B комплекса в този продукт – B6, B12 и фолиева киселина, спомагат за поддържане на нивата на хомоцистеина в здравословни граници. Това на свой ред допринася за подкрепа на правилното функциониране на кръвоносните съдове.
Аминокиселината хомоцистеин се образува в организма по време на метаболизма на друга аминокиселина - метионина. Хомоцистеинът е открит още през 30-те години на миналия век, а през 60-те е заподозрян в увреждане на кръвоносните съдове. В началото на нашия век се появяват неоспорими данни, че ролята му за влошаване на състоянието на съдовата система е по-голяма от тази на холестерола. Високите нива на тази аминокиселина се свързват с повишен риск от инфаркт, костни фрактури и отслабване на паметовите функции.
В здравия организъм хомоцистеинът има много кратък срок на съществуване, но ако биохимичните му преобразувания в клетките бъдат задържани, той се натрупва в кръвта, окислява се и образувалите се свободни радикали увреждат клетките на кръвоносните съдове. Те губят еластичността си, намалява способността им за нормално разширяване. Биохимичните превръщания на хомоцистеина се забавят с възрастта, особено над 50 години.
Диета, богата на плодове, зеленчуци, както и храна, бедна на наситени мазнини, значително снижава нивата на хомоцистеина. Фолиевата киселина и витамините от В комплекса също имат свойство да намаляват количествата на тази аминокиселина в тялото.

         Билкови екстракти, витамини, минерали и лецитин
Форевър кардио здраве също така предоставя полезни за сърцето билки, сред които са бозвелия, маслинови листа, куркума и екстракт от гроздови семки. Смята се, че окисляването е причина за много от признаците на стареенето. Билковите екстракти в Кардио здраве съдържат мощни антиоксиданти, които представляват революционна вълна в подкрепата на сърдечносъдовата система и общото здраве. Към всичко изброено, добавихме и полезните за сърцето минерали магнезий и хром, плюс лецитин, известен със свойствата си да смазва вътрешността на кръвоносните съдове и да раздвижва мастните натрупвания в тях, както и мощните антиоксидантни витамини С и Е.
Заедно всички тези съставки имат потенциал да подпомагат правилното функциониране на сърдечносъдовата система. Вземете тази съкровищница от полезни хранителни вещества и я разтворете в следващата си чаша полезен гел от алое.
Чудните листа на алоето съдържат повече от 200 полезни съединения. Продукт на патентования процес за стабилизация на ФЛП, гелът от алое вера е предпочитан от хората, които искат да поддържат здрава храносмилателната си система и да бъдат изпълнени с енергия. С Форевър кардио здраве трябва само да изсипете съдържанието на пакетчето в чаша алое, да разбъркате и да го изпиете – това е най-малкото, което можете да направите за мускула, свиващ се близо 100 000 пъти на ден. Покажете на сърцето си, че не можете да живеете без него. Дарете го с подкрепата, която заслужава с новия продукт „Форевър кардио здраве” от Форевър Ливинг Продъктс.

         Съветите на ФОРЕВЪР за здрава сърдечносъдова система
Според специалистите 50% от сърдечносъдовите заболявания могат да бъдат предотвратени с помощта на няколко простички действия, които всеки един от нас може да предприеме. Съчетайте ежедневния прием на Форевър кардио здраве с тези прости шест стъпки и ще се радвате на енергията и жизнеността, която заслужавате.

Здравословно хранене – наблегнете на плодовете, зеленчуците, пълнозърнестите храни, рибата, ядките и зехтина. Пушенето е един от сериозните рискови фактори. Откажете цигарите! Дори само три години след като престанете да пушите, вашият риск от развиване на сърдечносъдови заболявания намалява толкова, колкото и на човек, който никога не е пушил.
Движението е много важно. Сами изберете какво ви е приятно – да тичате, да плувате, да карате велосипед или просто да ходите пеша. Накарайте сърцето си да бие, то има нужда от движение.
Радост от живота – научно е доказано, че щастливите хора са по-здрави. Стресът и напрежението само влошават физическото ни състояние, радостта и смехът ни зареждат с енергия и са полезни за здравето.
Алое вера помага на сърцето ви отдавна. Резултатите от голямо изследване върху пет хиляди пациента, страдащи от исхемична болест на сърцето, проследило състоянието им в продължение на пет години показват, че консумацията на алое вера има потенциал да понижи нивата на лошия холестерол и да повиши тези на добрия. Ето защо, алое вера е един от най-ценните инструменти за противопоставяне на сърдечносъдовите заболявания. Приемайте го ежедневно заедно с Форевър кардио здраве.
Внимавайте за предупредителни симптоми – болки в гърдите, липса на въздух, замаяност, прилошаване – всички те могат да означават проблеми със сърцето. Посъветвайте се с лекар!
ЕКГ и редовни прегледи – трябва знаете в какво състояние е сърцето ви. Ходете редовно на прегледи, правете си електрокардиограми. Не разчитайте на това, че се чувствате добре


.

 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България