Статистика

Потребители: 685
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2588660

Още за...

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Горд съм, че работя в Мрежовия маркетинг! PDF Печат Е-мейл

Луис Медина-Монтоя Хелгрен, УД на ФЛП Испания

Аз съм 100% горд от факта, че съм част от мрежовия маркетинг. А вие?
Когато някой ме попита какво работя, с удоволствие отговарям, че съм се посветил на „обучаване на лидери в областта на мрежовия маркетинг”. Да, аз наистина казвам, че работя в мрежовия маркетинг. Вие правите ли го? Знам, че за мнозина е трудно да споделят това с хората. Поради някаква причина се чувстват леко неудобно и това неизбежно се предава на събеседниците им посредством езика на тялото (а знаете, че той е най-въздействащата форма на комуникация). Това представлява ли проблем? Определено! Има ли решение? Разбира се!

Някои хора се чувстват неудобно, че се занимават с мрежов маркетинг, защото си мислят, че другите го възприемат негативно. Това е съвсем естествена реакция на „отрицание”. Други си мислят, че мрежовият маркетинг има лоша репутация в обществото и за съжаление не са много далеч от истината…
Никой от нас не иска да си го признае и всички знаем, че подобно отношение е напълно незаслужено. Но ако не повярвате в това и не го приемете, значи направо можете да станете отшелник. Всъщност, бихте се държали като щраус с глава решително заровена в пясъка. Ако сте интелигентни професионалисти, каквито съм убеден че сте, значи само от вас зависи да разясните на екипа си откъде произлиза тази лоша репутация и как могат да й противодействат.

Малко история
Четири са основните причини зад лошата репутация на мрежовия маркетинг, мулти-левъл маркетинга, или директните продажби с МЛМ компенсационен план:
1. Някои хора не са представяли бизнеса и продуктите правдиво или дори безочливо са лъгали. Много лошо!
2. Занимаващи се с мрежов бизнес са притискали прекалено близките и приятелите си да купуват продукти или да бъдат спонсорирани. Още по-лошо!
3. В обществото ни има група хора, които просто не харесват този тип бизнес, не им харесва свободата, която предлагаме, нито пък положителната възможност, която създаваме и др. Но кого го интересува мнението на тези хора? Мнозина не обичат адвокатите, войниците, политиците, лекарите или журналистите, но въпреки това те играят важна роля в обществото ни.
4. Последен и може би най-съществен фактор – твърде много хора са се провалили в усилията си да спечелят толкова пари, колкото са си представяли въз основа на „обещанията”, които си мислят, че са им били дадени. Ако не спазвате обещанията си, хората няма да ви се доверяват.
Как можем да променим тази представа? От реклама полза няма. Пренебрегването на проблема не помага.

Има само едно решение
1. Давайте изключително прецизни обещания. Дръжте ги под контрол и не прекалявайте, но ги давайте с ентусиазъм. Вашият ентусиазъм и невербално общуване ще спечели клиентите.
2. Никога не притискайте хората. Привличайте ги с вдъхновение и ентусиазъм.
3. Забравете за скептиците. Не губете нито минута повече с тях.
4. В екипа си използвайте стратегия, която стимулира съревнованието и поощрява постиженията на сътрудниците ви.
И ако срещнете негативно настроени хора, кажете им: „Виждам, че мнението ти за мрежовия маркетинг и директните продажби не е добро.” Събеседникът ви или ще се съгласи с вас или ще му стане много неудобно. Вие продължете: „Не е лъжа, че в миналото мнозина са се провалили в нашия бизнес – същото се случва и с франчайзите или всъщност всеки друг бизнес. Според статистиката около 90% от бизнес предприятията се провалят през първата година. Но аз винаги ще наричам нещата с истинските им имена, няма да ти давам лъжливи обещания или да те подвеждам. Ще направя всичко по силите си да ти помогна да успееш. Ти си човекът, който трябва да вложи максимум усилия и да работи неуморно – все пак става дума за твоя бизнес. Най-хубавото в нашия модел на работа е, че освен мен ще има още много хора, които ще те подкрепят – както в мрежата над теб, така и под теб. Никога няма да си сам!”

Това наистина работи!
 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България