Статистика

Потребители: 625
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2554729

Още за...

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Защита на кожата през лятото PDF Печат Е-мейл

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА НА СЛЪНЦЕЗАЩИТНИТЕ ЛОСИОНИ

Нанесете обилно изцяло върху изложената на слънце и вятър кожа. Използвайте приблизително две супени лъжици от лосиона, за да покриете тялото си и масажирайте с върха на пръстите. (Дланите абсорбират прекалено много.) Нанесете 15-30 минути преди да излезете на слънце.
Ето няколко правила за намаляване до минимум на вредите от слънцето:
• Запомнете – няма безопасен или здравословен тен. (Получаването на тен показва, че кожата вече е увредена и се опитва да се защити.)
• Предприемайте разумни предпазни мерки, за да избегнете слънчеви изгаряния, особено при децата.
• Ограничете излагането на слънчева радиация, когато не сте защитени, особено през четирите часа около пладне.
• Стойте на сянка, винаги когато можете, но не забравяйте, че слънчеви изгаряния са възможни дори при частична сянка.
• Запомнете, че слънчеви изгаряния могат да се получат докато плувате и те са по-чести, когато има високо ниво на отразена ултравиолетова радиация, например от снега или пясъка.
• Носете подходяща шапка с широка периферия, за да намалите контакта със слънцето на лицето, главата и врата.
• Покрийте изложената на слънце кожа, например с риза с дълги ръкави.
• Слънчевите очила трябва да изключват както директен, така и периферен контакт на очите със слънчевите лъчи.
• Използвайте непропускащи слънчевите лъчи препарати и такива с висок защитен фактор (30) за изложената на слънце кожа. Нанасяйте ги обилно и многократно.
Запомнете, че някои лекарства и козметични препарати могат да увеличат чувствителността ви към слънцето.

ОСНОВНИ ФАКТИ ПРИ СЛЪНЧЕВАТА ЗАЩИТА
• Слънчевата светлина е от основно значение за живота на земята, като в повечето случаи има благотворно влияние. Един от компонентите й, който остава невидим за нас, е ултравиолетовото лъчение. Нарастващата популярност на местата с по-топъл климат и стремежът на все повече хора да получат тен при всяка възможност, доведоха до значително разпространение на рака на кожата. Изследванията показват, че ракът на кожата се причинява от слънцето и бива два вида. Първият тип се причинява от злокачествени меланоцитни образувания и всяка година броят на регистрираните случаи расте. Въпреки че рядко е фатално, това заболяване представлява около 5% от регистрираните злокачествени образувания и поразява предимно възрастните хора.
• Злокачествените кожни тумори се срещат при много по-млади хора. През последните години процентът на заболелите и смъртните случаи стремглаво се увеличава. Много може да се направи за намаляването му чрез по-големи грижи за кожата, излагана на слънце.
• Слънчевата светлина съдържа два вида ултравиолетова радиация, известни като UVA и UVB лъчи. И двата вида променят кожата, но разликите са съществени. Запомнете: А – означава застаряване, B – изгаряне. UVAлъчите проникват дълбоко в кожата и могат да доведат до изсушаване, набръчкване, отпускане (вследствие намалената еластичност) и дефекти. От друга страна, UVB-лъчите увреждат повърхността й, като причиняват от зачервяване до силни обриви.
• Защитният фактор на даден крем или лосион показва нивото на защита при продължително излагане на слънце. Той е съотношение на излагането на UV-лъчи, при което се получава минимално зачервяване върху област от кожата, защитена с крем против изгаряния, от една страна, и излагането на UV-лъчи, при което се получава сравнимо зачервяване на незащитена област от кожата, от друга. Ето защо, колкото по-голям е факторът, толкова по-дълго време можете да излагате кожата си директно на слънце, без да бъде наранена. Въпреки това, дори при ползване на добър лосион против слънце, здравият разум е най-важен.


 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България