Статистика

Потребители: 678
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2578177

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Витамин D намалява риска от някои видове рак с до 60% PDF Печат Е-мейл

.Препоръчителна дневна доза: 400 IU*
Безопасна горна граница: 2 000 IU
Добри хранителни източници: Зърнени закуски, яйца, херинга, прясно мляко, мазнините на морските риби, сьомга, сардини.

Обикновено мислим за витамин Д като за витамина на слънчевата светлина, но той върши най-добрата си работа дълбоко в недрата на костите ни. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала.
Прясното мляко е един от готовите източници на витамин Д, но не трябва да разчитате само на храната си за получаване на нужните ви количества от този витамин. Десет минути излагане на ръцете и лицето под лятното слънце могат да ви осигурят нужното количество, но това трябва да става внимателно, след като сте намазали тялото си със слънчезащитни продукти.
През лятото можете да складирате доста витамин Д в мастните си клетки и ако и хранителният ви режим е добър, това най-вероятно ще ви стигне за през зимата. (Седенето до прозорец, през който влиза слънчева светлина, или карането на кола не се броят, защото стъклото филтрира нужните ви лъчи).
Въпреки че за младите хора, които обичат да излизат на чист въздух, е много лесно да получават витамин Д, с възрастните хора не е така. След изследване на нивата на калций и витамин Д при прием на хора в домове за самотни възрастни, изследователи от Университета Колумбия в Ню Йорк установили, че повечето от тези хора имат ниски нива на витамин Д и почти 85% имат симптоми на остеопороза.
Витамин D може да намали риска от поява на определени видове рак с до 60%.
Резултатите от ново изследване показват, че той следва да се употребява в по-големи дози в сравнение с общоприетите досега, но точна профилактична доза все още не може да бъде посочена. Има подобни данни и за витамин Е и селена.
“Резултатите от нашата работа имат голямо значение за здравето на хората. Редките методи на профилактика могат да покажат висока ефективност”, заявява ръководителят на научния екип от университета на Калифорния в Сан Диего Седрик Гарланд.
Изследването има достатъчно висока достоверност, но според други специалисти новите данни все пак се нуждаят от проверка и потвърждение. Първоначално изследването е било планирано като опит да се открие връзката между състоянието на костната тъкан и приемането на различни видове и форми на витамин D. Този витамин се образува в кожата под въздействието на ултравиолетовите лъчи. В изследването е била приложена формата на витамин D, известна като D3 или холекалциферол. Специалистите предупреждават, че доста мултивитаминни комплекси съдържат по-слабата форма на витамина - D2, докато D3 може да се използва и като самостоятелна хранителна добавка. Новото изследване се явява естествено продължение на предишни проучвания за ефективността на някои витамини и микроелементи при предпазване от различни видове рак.
Така например е установено, че селенът и витамин Е са ефективни в профилактиката на рака на простатата. Еднократна доза витамин Д може да помогне за предпазване от туберкулоза, предаде BBC. Изследването на 131 души открило, че витаминът спомага за подобряване способността на тялото да подтиска растежа на бактерия, която причинява заболяването. Британските учени твърдят, че то може да се използва за разработване на терапия. Витамин Д се е използвал за лекуване на туберкулоза преди откриването на антибиотиците.
 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България