Статистика

Потребители: 678
Новини: 307
Връзки: 3
Посетители: 2578025

Сертификати

сертификат за качество за пчелни продукти Kosher Rating

Сертификат за качество от Сдружението на Ислямските държави.

Продуктите не са тествани върху животни.Not tested on animals

Aloe Vera сертификат
<br />The International Aloe Science Council

Фолиевата киселина намалява с 20% риска от инсулт PDF Печат Е-мейл

 

Кой е застрашен от недостиг на витамин В12?
Най-голям е рискът за възрастните хора, но строгите вегетарианци, тези, които приемат големи количества алкохол, серопози-тивните или страдащите от определени заболявания като болестта на Крон, например, също страдат от недостиг на витамин В12. Естествени източници на витамин В12 са яйцата, млякото, черния дроб и други месни храни. Ако сте строг вегетарианец и не ядете яйца и млечни продукти, вероятността да страдате от липса на витамин В12 е голяма и набавянето му с помощта на хранителни добавки е абсолютно задължително. Други хранителни източници на витамин В12 са сардините и морските храни като цяло. Но дори да ядете месо, може да сте изложени на риск. Голяма част от хората над 65 години страдат от недостиг на витамин В12, а това се отразява сериозно на здравето им.

Какво е хомоцистин и защо е вреден за организма?
Всички витамини от В-групата са жизненоважни за функционирането на мозъка и на нервната система. В-витамините имат и ключова роля за преработването на вредната аминокиселина хомоцистин. Хомоцистинът уврежда кръвоносните съдове и води до запушването им (т.е. причинява атеросклероза, артеросклероза, сърдечни заболявания и може да доведе до инфаркт). Високите нива на хомоцистин в кръвта могат да преобразуват холестерола в т.нар. окислен липопротеин с ниска плътност, който също е много вреден за артериите. Хомоцистинът ускорява съсирването на кръвта, а това е основен фактор за повечето сърдечни проблеми. Според д-р Джулиан Уитакър годишно половината от инфарктите и смъртните случаи, причинени от сърдечни заболявания в САЩ са пряко свързани с високи нива на хомоцистин. Витамин В12 и фолиевата киселина са особено полезни а ниски нива на тази вредна аминокиселина в организма, а Форевър В12 с фолиева киселина е идеалната комбинация на тези две вещества, успешно борещи се с хомоцистина.

Витамин В12, наричан от учените цианкобаламин, е един от най-важните витамини от В-групата за предотвратяване на признаците на стареене. С възрастта количеството му в организма намалява и това води до болест, наречена атрофичен гастрит, предизвикваща симптоми на сенилност. Според проучване, проведено от д-р Ръсел, от атрофичен гастрит страдат най-малко 24% от хората на възраст от 60 до 69 години, 32% от тези между 70 и 79 г. и почти 40% от прехвърлилите 80-те. Това е заболяване на стомаха, който с възрастта отделя все по-малко от веществата, необходими за усвояването на витамин В12 от храната. Колкото и странно да звучи, макар че възрастният стомах, страдащ от атрофичен гастрит не може да усвои витамин В12 от храната, той успява да го абсорбира от хранителните добавки. Според д-р Джон Линденбуам оптималната ежедневна доза витамин В12 е от 500 до 1000 микрограма. Всяка таблетка Форевър В12 съдържа 500 микрограма витамин В12 и 400 микрограма фолиева киселина.

На какво се дължи липсата на витамин В12?

Освен че не приемаме достатъчно количество от този витамин с храната, той също така не се усвоява лесно от организма. Стомахът ни трябва да отделя киселина, за да разгражда храната и да произвежда вещество, наречено присъщ фактор (intrinsic factor), което играе ключова роля за усвояването на витамин В12 от организма. След отделянето на В12 от храната, той се улавя от присъщия фактор, но може да бъде абсорбирай само в определена част на тънките черва, наречена илеум. Липсата на стомашна киселина или наличието на болести, поразяващи илеума, възпрепятстват усвояването необходимото количество витамин B12 от храната.

Организмът не натрупва ли запаси от витамин В12?

Според изследванията тялото ни може да натрупа запаси от В12 за 3 до 6 години.

Как действа фолиевата киселина?
Фолиевата киселина, известна още като витамин В9, действа в комбинация с витамин В12, за да предпазва сърцето и да поддържа добри мозъчни функции. Естествени източници на фолиева киселина са цитрусовите плодове, доматите, спанакът, марулята, черният дроб и яйцата. Резултати от изследване на 9764 души на възраст между 25 и 74 години, проведено в САЩ
 и публикувано в авторитетното научно списание "Лансет", показват, че за консумиращите храна богата на фолиева киселина, рискът от инсулти намалява с 20%, а от сърдечносъдови заболявания - с 13%. Ако приемът й продължи над 3 г. рискът намалява дори с над 30%. Обзорът, дава подробна информация за ползата от такава профилактична мярка.Данни от нови изследвания позволяват на изследователите да препоръчат добавянето на този витамин от групата 'В' дори в състава на брашното и други хранителни продукти при тяхното производство. Учените от американския "Children's Memorial Research Center" съветват да се употребяват дневно не по-малко от 300 мкг (микрограма) от него, което може да се постигне или с помощта на балансирана диета или чрез допълнителен прием.

За съжаление хората над 50 годишна възраст страдат от остър недостиг на фолиева киселина, тъй като приемат едва по около 235 микрограма дневно. Пушачите се нуждаят от до три пъти повече фолиева киселина от непушачите. Това вещество е жизненоважно и за жените, които имат намерение да раждат. Недостигът на фолиева киселина в организма на майката може да доведе до увреждания на мозъка и гръбначния стълб на плода. Приемането й е изключително важно и трябва да започне преди забременяване, тъй като докато разберете, че очаквате дете, мозъкът и гръбначния му стълб са вече оформени. Нови научни изследвания доказват, че фолиевата киселина и то именно в комбинация с витамин В12 сериозно намалява рисковете от рак на гърдата. Според учените фолиевата киселина пречи на грешките при репликацията на ДНК и спомага за регенерирането на метионина - ключов компонент за синтеза на ДНК. Те посочват още, че витамин В12 е необходим за да може фолиевата киселина да „върши работа".

 Специалистите препоръчват приемане на 1000 до 5000 микрограма дневно, а 3 таблетки Форевър В12 плюс с фолиева киселина задоволяват тази нужда бързо и лесно. 

 
< Предишна   Следваща >
Продукти от Алое Вера на FLP ® 2005 Златинка И Галин Радеви - Независими дистрибутори на FLP България